airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Afrapportering om status på Arbejdsgruppen om Narsarsuaqs fremtid samt forlængelse af arbejdsgruppens arbejde

26. februar 2024

Naalakkersuisut har torsdag den 25. januar 2024 behandlet et oplæg om status på fremdriften af arbejdet indenfor Arbejdsgruppen om Narsarsuaqs fremtid. Naalakkersuisut besluttede, efter indstilling fra arbejdsgruppen, at forlænge arbejdsgruppens virke frem til åbningen af Qaqortoq lufthavn.

Kommune Kujalleq har ligeledes ønsket at arbejdsgruppens virke forlænges til Qaqortoq Lufthavn åbner. Dette begrundes i, at der stadig er flere uafklarede aktiviteter ved omdannelsen til en heliport, herunder at der er brug for samarbejde omkring erhvervsmulighederne i Narsarsuaq. Naalakkersuisoq for Boliger og Infrastruktur ser denne forlængelse som virksom, da også flere infrastrukturelle aktiviteter spiller ind i arbejdsgruppens arbejde for Narsarsuaq området.

Naalakkersuisoq for Boliger og Infrastruktur Hans Peter Poulsen udtaler:
”Naalakkersuisut er glade for at arbejdsgruppen har haft gode og produktive møder i 2023, og håber at en forlængelse af arbejdsgruppens virke vil gavne Narsarsuaqs fremtid. Der er gode erhvervsmuligheder som kan gavne Narsarsuaq.”

Borgmester i Kommune Kujalleq Stine Egede udtaler:
”Vi har ønsket at forlænge arbejdsgruppens virkeperiode, da der er brug for et fortsat samarbejde og koordinering omkring Narsarsuaq´s fremtid. Investeringslyst, nytænkning og lokal medvirken er vigtige faktorer i udviklingen af det smukke og historiske område… ”

Baggrund: Erhvervsområdet i Kommune Kujalleq er sekretariatet for arbejdsgruppen. Arbejdsgruppen har arbejdet for at holde møde mindst en gang om måneden. I 2023 har der været en del aktiviteter, og arbejdsgruppen har behandlet en række relevante sager for Narsarsuaq.

Statusrapporten, samt det opdaterede kommissorium kan findes på hjemmesiden www.kanat.gl samt på Kommune Kujalleqs hjemmeside www.kujalleq.gl.

For yderligere information kontakt Departementet for Boliger og Infrastruktur på box909@nanoq.gl

Links: