airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Regionale landingsbaner

Inatsisartut har vedtaget, at der skal arbejdes videre med potentielle nye lufthavne i Tasiilaq og Ittoqqortoormiit
21. juli 2023

Inatsisartut har vedtaget, at der skal arbejdes videre med potentielle nye lufthavne i Tasiilaq og Ittoqqortoormiit. Det skete ved Forslag til Inatsisartutbeslutning om principperne for prioritering af regionale landingsbaner (EM2020/27).

Naalakkersuisut havde forud for efterårssamlingen i 2020 fået udarbejdet en redegørelse over mulighederne med bilagsrapporter for enkelte områder:

Det bærende princip for prioriteringen er, at de mest lønsomme projekter prioriteres før projekter, som kræver et større forarbejde.

Analyserne konkluderede, at det umiddelbart kunne betale sig at anlægge landingsbaner på 799 meter i Tasiilaq og Ittoqqortoormiit.

I 2022 har Naalakkersuisut og Finans- og Skatteudvalget afsat 2,0 mio. kroner til ideoplæg vedrørende de to potentielle lufthavne. Ideoplægget udarbejdes af Kalaallit Airports A/S. Ideoplægget er det første skridt, før der kan arbejdes videre med egentligt planlægningsmateriale. Naalakkersuisut og Inatsisartut skal løbende godkende, inden man påbegynder en ny fase.